Bowl med krispig halloumi, rödbetshummus och stekta grönsaker

Vet du inte vad du ska laga till lunch eller middag? Låt oss presentera en magisk bowl med svartris, krispig halloumi, vitlöksstekt broccoli och svartkål! Den är otroligt god och dessutom enkel och går snabbt att laga. Den innehåller en blandning av fett, protein och kolhydrater + en mängd härliga färger som boostar din kropp.

Måltiden går att variera i oändlighet beroende på vad du tycker om. Om du inte äter halloumi fungerar det minst lika bra med exempelvis lax, kyckling eller annan proteinkälla. Toppa det med fetaost eller chevre och sedan med lite frön eller nötter, det bestämmer du helt enkelt! Bowlen är perfekt att ha i kylen och det är en smidig lunch som snabbt går att laga!

Recept

Recept för 1 portion
Halloumi/kyckling/lax/kött
Svart ris + Lantbuljong
1 näve spenat + 1 morot + broccoli + svartkål
Kryddor som vitlök, salt + andra kryddor du gillar
Äkta smör (att steka i)

Rödbetshummus:
400 g kokta rödbetor (ca 3 kokta rödbetor)
1 paket vita bönor/kikärtor
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk tahini
2 msk citron
2 msk olivolja
Salt

Gör såhär: Koka riset enligt anvisningarna, koka med lantbuljong för en extra god smak. Gör sedan hummusen genom att mixa alla ingredienser till en jämn röra. Den ska bli krämig, smaka av med salt och tillsätt vatten beroende på vilken konsistens du vill ha den till. Tillsätt mer olivolja om du vill ha den mer len och "fluffig". Stek sedan broccoli och svartkålen i en panna med äkta smör och vitlök och krydda med andra kryddor du gillar. Låt ligga i pannan tills de börjar mjukna och få lite yta. Stek sedan halloumi/kyckling/lax/kött. 

Lägg upp riset, de stekta grönsakerna, halloumi och rödbetshummusen. Kan serveras med spenat, morot eller andra grönsaker som du älskar eller det som du har hemma! Bowlen innehåller en variation av näring för din menscykel <3

Recept och bild kommer från grymma Alva.