Nötfärsbiffar med en matig sallad - passar under hela menscykeln

Enkel lunch eller middag som innehåller en blandning av protein, fett och kolhydrater som gör att vi känner oss ordentligt mätta och nöjda. Ekologisk nötfärs innehåller både kolesterol (hjälper kroppen att skapa våra viktiga könshormoner) och järn som viktigt för vår menscykel. Visste du att upptaget av järn skiljer sig åt mellan vegetabiliska och animaliska livsmedel? Du kan läsa mer om det här

Recept på en fräsch, näringsrik och mättande lunch/middag

Nörfärsbiffar med en sallad gjord på svart ris/havreris/råris/potatis, broccoli, morot, rödlök, grönkål, fetaost och pumpakärnor tillsammans med en god sås.

Du behöver:

  • Ekologisk Nötfärs
  • Svart ris/ havreris/ potatis - det du är sugen på!

Gör såhär: Koka ris/potatis eller vad du är sugen på. Blanda  ekologisk nötfärs med torkade örter, sambal, vitlök, salt & peppar. Forma till biffar och börja stek.

Till salladen:

  • Broccoli
  • Grönkål
  • Rödlök
  • Morot
  • Tomat
  • Nektarin
  • Fetaost/ Chevre/ parmesan
  • Valfri sallad

Gör såhär: Hacka broccoli och grönkål och stek i vitlök, lökpulver och smör. Hacka/ svarva ned resten av grönsakerna och blanda med broccolin och grönkålen + ris när det är klart.Toppa med fetaost, nötter och frön och pressa citron över. Tips är att torrosta nötterna/ fröerna i en panna för extra crunch och smak.

Till såsen:

  • Citron
  • Yoghurt
  • Sambal/ chili
  • Vitlök
  • Honung
  • Salt & Peppar
  • Örter

Gör såhär: Blanda yoghurt, citron, sambal , vitlök, honung och valfria kryddor. Servera den ljumna sommarsalladen med biffarna och den fräsha yoghurtsåsen!

Receptbild kommer från fantastiska Alva