This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Mag- och HORMONVÄNLIG nötgröt

Mag- och hormonvänlig nötgröt

Det här är en av våra nya favoritfrukostar som är glutenfri, äggfri och mejerifri och som vi älskar för sina läkande effekter på mage och tarm. Nötterna bidrar både med fibrer, näring och bra fetter. Vi får även bra fetter från kokosmjölken och vi älskar även att ha i en klick ghee som även sägs kunna ha läkande effekt för tarmen. Kanelen bidrar med både magisk smak och antiinflammatoriska effekter. Vi får även vitaminer och näring från bären. Dessutom blandar vi ned Womensync Collagen som bland annat innehåller glycin och glutamin.

En nötgröt som stöttar tarmen

För att addera protein har vi alltid i vårt kollagen som innehåller de viktiga aminosyrorna glycin och glutamin. Om man tål och vill öka mängden protein kan man även knäcka i ett ägg och röra ned i slutet när gröten kokat upp. Det bidrar med extra krämighet och adderar protein som är en viktig byggsten för våra hormoner, utan att påverka smaken. För att stötta tarmen ytterligare äter vi måltidsenzym med frukosten som stöttar matsmältningen samt L-glutamin.

Recept nötgröt:
3 paranötter 
3 valnötter
5 cashewnötter
4 mandlar
1 tsk solroskärnor
1 tsk hampafrön
0,5-1 dl havregryn
1-2 msk chiafrön
1 nypa Celtic Sea Salt
1 krm äkta vaniljpulver
1 tsk ceylonkanel
1 tsk ghee (går bra utan)
4 msk kokosmjölk
Någon msk vatten till lagom konsistens att koka (ta inte för mycket)
2 msk Womensync Collagen

Toppa med bär, kokosflakes och mandelsmör

Gör såhär:
Mixa nötterna i en liten matberedare till ett grovt mjöl. Häll i en kastrull och addera resterande ingredienser förutom kollagenet och toppingen. Koka upp till lagom grötkonsistens. Blanda ned kollagenet och servera i en djup talrik. Toppa med bären, kokosflakes och valfri mjölk som ex mandelmjölk eller kokosmjölk.

Det går bra att justera nötter efter tycke, smak, vad man tål och vad man har hemma.

Gillar du detta recept?

Testa gärna vår fantastiska Collagen Yoghurt Bowl med högkvalitativa fetter från fullfet yoghurt som stabiliserar ditt blodsocker.

Varukorg

No more products available for purchase