Våra bananpannkakor blev något helt extra när vi testade dem i våffeljärnet. Det bästa är att det går ännu snabbare än att steka pannkakor, och blir extra fina på tallriken – perfekta när du vill ha något mättande och gott på nolltid.
Hormonvänliga bananpankakor i våffeljärn
De här pankakorna är fyllda med fullvärdigt protein, bra fetter, fibrer och kolhydrater som håller dig mätt längre och hjälper till att balansera blodsockret. Ett näringsrikt alternativ till klassiska våfflor eller pannkakor, som dessutom går hem hos både stora och små. Perfekta att njuta av till frukost, mellanmål eller som en enkel efterrätt med lyxig topping.
Du behöver:
För ca 1 port:
1 banan
2-3 ägg
0,5 msk chiafrön
1 msk WS Collagen
0,5 skp WS Protein Powder Vanilla
Topping: Bär, nötsmör och fullfet yoghurt. Vi älskar även stuvade äpplen som du får genom att hacka äpplen och låt puttra i lite vatten med ceylonkanel tills vattnet dunstat.
Gör såhär:
Mosa bananen i en skål och blanda med ägg, chiafrön, collagen och proteinpulver. Häll smeten i ett förvärmt våffeljärn och grädda tills pannkakan är gyllene och fast.
Gillade du detta recept?
Då måste du testa vår söta äggröra med banan, som utgår från samma recept, är magiskt gott och håller ditt blodsocker och dina hormoner stabila samtidigt som du får i dig tillräckligt med fett och protein.