This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

VEGETARISK svart böngryta toppad med AVOKADO

Vegetarisk svart böngryta toppad med avokado

Ni är flera som har efterfrågat ett vegetariskt recept som passar under hela menscykeln. Den här vegetariska böngrytan är otroligt god och innehåller flera kryddor och örter rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter. Den innehåller protein, fibrer och kolhydrater från svarta bönor och fett från avokado.

Bönor i sig är inte ett fullvärdigt protein men kombinerat med ett gryn (exempelvis svart ris) blir det en fullvärdig proteinkälla. Vill du addera animaliskt protein går det jättebra att servera ihop med ett kokt ägg. 

Recept för 3-4 personer

2 pkt svarta bönor
2 pkt krossade tomater
1-2 rödlök
1-2 paprika
2 msk tamarisoja
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk chipotlekrydda
1 tsk paprikakrydda
2 tsk spiskummin
2 tsk kakao
Salt

Topping

2 avokado
1 kruka koriander
2 lime

Instruktioner

Stek rödlöken tills den börjar mjukna. Häll i rödvinsvinäger och låt den sugas in i någon minuter. Rör om. Häll i tamari. Puttra någon till minut och hacka så länge upp paprikan. Ha i paprikan och rör om. Ha sedan i alla kryddor. Häll i krossade tomater. Låt puttra ca 5 minuter. Häll av och lägg i svarta bönorna och puttra ytterligare 5 minuter. Lägg upp på tallrikar och toppa med avokado, koriander och pressad limesaft. Det passar även perfekt att servera med svart ris till.

Varukorg

No more products available for purchase