Det här receptet är en riktig höjdare som fungerar både som vardagsrätt och till finare tillfällen. En smakrik thailändsk gryta som är enkel att göra!
Ingredienser:
1 kg kyckling
1/2 broccoli huvud
1-2 röda lökar
1 dl gröna oliver utan kärnor
1-2 vitlöksklyftor
2-3 msk röd curry paste
1 msk curry
1 tsk salt
1 jalapenopeppar, färsk alt konserverad
5 dl creme fraiche
2 dl vatten
Färsk persilja
Gör såhär:
Skär kycklingfiléerna i grova bitar. Lägg dem i en gryta eller rymlig stekpanna. När kycklingvätskan försvunnit, tillsätt ghee eller kokosolja och fräs kycklingbitarna i 10-15 minuter. Krydda med salt och curry under tiden. Strimla rödlök i större bitar, finhacka vitlöken och lägg i. Låt rödlöken mjukna lite. Häll i vatten och cream fraîche. Låt grytan koka i några minuter och tillsätt sedan jalapenopeppar och oliver. Smaka av om det behövs mer kryddor. Hacka persilja och strö över innan servering. Servera med ris, blomkålsris och en god sallad.