Thailändsk currygryta med kyckling och broccoli

Det här receptet är en riktig höjdare som fungerar både som vardagsrätt och till finare tillfällen. En smakrik thailändsk gryta som är enkel att göra!

Recept thailändska 

1 kg kyckling
1/2 broccoli huvud
1-2 röda lökar
1 dl gröna oliver utan kärnor
1-2 vitlöksklyftor 
2-3 msk röd curry paste
1 msk curry
1 tsk salt
1 jalapenopeppar, färsk alt konserverad
5 dl creme fraiche 
2 dl vatten
Färsk persilja

Gör såhär: Skär kycklingfiléerna i grova bitar. Lägg dem i en gryta eller rymlig stekpanna. När kycklingvätskan försvunnit, tillsätt ghee eller kokosolja och fräs kycklingbitarna i 10-15 minuter. Krydda med salt och curry under tiden. Strimla rödlök i större bitar, finhacka vitlöken och lägg i. Låt rödlöken mjukna lite. Häll i vatten och cream fraîche. Låt grytan koka i några minuter och tillsätt sedan jalapenopeppar och oliver. Smaka av om det behövs mer kryddor. Hacka persilja och strö över innan servering. Servera med ris, blomkålsris och en god sallad.