En fantastisk god räk- och äggröra med smak av dill, citron och gurkmeja. Den här röran passar perfekt att servera till midsommarbordet eller en härlig sommardag ihop med kokt potatis, på mackan eller till bakpotatis.
Räk- och äggröra
Röran innehåller bra fett och protein från räkor, ägg och creme fraiche och har en väldigt liten påverkan på blodsockret. Vi älskar att ha i lite gurkmeja eftersom det är en fantastisk krydda med antiinflammatoriska egenskaper.
Ingredienser för ca 2 personer
1 burk skalade räkor
2 kokta ägg
1,5 dl creme fraiche
1/2 gullök
Saften från 1/2 citron
Dill
Salt och peppar
Gör såhär:
Börja med att koka upp äggen i ca 8-10 minuter för att få hårdkokta ägg. Hacka sedan gullöken i små bitar och blanda ihop med creme fraiche, citronsaft, dill och räkor. Skölj av äggen och låt dem svalna något. Skala sedan äggen, hacka i små bitar och blanda ihop med resten av röran. Addera salt och peppar efter smak.