Här kommer det bästa receptet på lakritskola utan vitt socker, gluten och mjölk. De tar ungefär fem minuter att göra (och du behöver bara en staxmixer) samtidigt som de smälter i munnen. De är en 10-poängare som julgodis eller till lördagsmyset.
Ingredienser lakritskola:
12 färska urkärnade dadlar
2 msk kokosolja
4 tsk lakritspulver (går att utesluta om du inte gillar det, ex ta carob för kola/vaniljpulver för vanilj/saffran för saffranssmak eller pepparkakskrydda)
0.5 tsk flingsalt
+ rörde ned 1 dl hackade cashewnötter när den var klar för krisp
Alternativ för att boosta extra:
2 msk Womensync kollagen
Gör såhär:
Kärna ur dadlarna och mixa ihop alla ingredienserna. Lägg smeten på ett bakplåtspapper och tryck ut alternativt kavla ut med ett bakplåtspapper mellan kolan och kaveln. Ställ in i frysen och låt stå i minst två timmar. Skär upp till kolabitar, låt dem vara som dem är eller slå in i bakplåtspapper som en karamell. Förvara i frysen. Ät och njut!