This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Hormonvänlig kryddig MOROTSSOPPA

Hormonvänlig kryddig morotssoppa
Vår hormonvänliga morotssoppa är så enkel och smakrik. Den är utan laktos och fullpackad av näring. Vi älskar att toppa med stekta mandlar och grönkålschips som bidrar med krisp och textur. Om du vill få in extra protein är tips att toppa med stekt halloumi, blir jättegott till.

Ingredienser för ca 3-4 personer:
1 kg morötter
1 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
2 pkt kokosmjölk
2 tsk mald gurkmeja
2 tsk spiskummin
1 tsk chiliflakes
1 tsk salt
1 dl mandlar
1 pkt grönkål
1 msk olivolja
Smör till stekning
Flingsalt

Gör såhär:
Börja med att göra grönkålschipsen. Sätt på ugnen på 125 grader. Skölj av grönkålen och skär bort från stammen. Skär upp i mindre bitar. Lägg upp grönkålen på en ren kökshandduk och krama sedan för att få bort vattnet. De bör vara ganska torra. Lägg sen grönkålen i en bunke och häll över olivolja. Krama/massera grönkålen med händerna så att olivoljan blir jämnt fördelad. Lägg upp på en plåt klädd i bakplåtspapper. Sprinkla över flingsalt och ställ in i ugnen i ca 40 minuter. Ha gärna ugnsluckan på glänt då och då för att släppa ut fukt och skapa mer krisp.


Skölj, skala och hacka morötterna. Lägg i en stor kastrull. Hacka sedan ingefäran och vitlöken och lägg ned i kastrullen. Koka på medelhög värme i ca 15 minuter eller tills morötterna mjuknat. Med en stavmixer, mixa alla ingredienserna direkt i kastrullen tills det blir en slät och len soppa. Ha i alla kryddor och låt puttra ytterligare några minuter.

Ta fram en stekpanna och sätt på låg värme med lite olivolja i. Häll i mandlarna och stek tills de får en gyllene färg. Ha på flingsalt. Se till att blanda om hela tiden så att de inte bränns. Var försiktig med att ha för hög värme då de lätt bränner snabbt.

Häll upp soppan i skålar och toppa med mandlarna och grönkålen.

Varukorg

No more products available for purchase