Den här fetaost- och vattenmelonsalladen är fantastisk god och perfekt att njuta av under sommarhalvåret. Till skillnad från den klassiska versionen har vi adderat bra fettkällor från avokado, olivolja, fetaost och solrosfrön som hjälper till att balansera upp blodsockret. Samt komplexa kolhydrater från quinoan och fullvärdigt protein från kyckling. Den innehåller även massor med näring från örter, fiber från grönsaker och äppelcidervinäger som stöttar matsmältning och blodsocker.
Recept för ca 2 portioner:
4 nävar bladspenat
2 dl kokt quinoa
Vattenmelon
1 Gurka
1 Avokado
1/2 rödlök
1 fetaost
Lite solrosfrön
Vinägrett:
4 msk olivolja
3 msk äppelcidervinäger
1/2 kruka mynta
1/2 kruka persilja
1 kruka basilika (till både dressing och salladen)
Salt
Peppar
300 g stekt eller grillad kyckling
Timjan
Gör såhär:
Börja med att göra vinägretten genom att blanda alla ingredienserna med hjälp av en stavmixer eller blender.
Blanda ihop alla ingredienserna till salladen i en stor skål och rör samman med dressingen. Stek eller grilla kycklingen tills den är genomstekt (det går också bra med en färdiggrillad kyckling).
Lägg upp sallad och kyckling i två djupa tallrikar och njut!