This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

ENKEL TORSKRÄTT som passar för hela FAMILJEN

godaste torskrätten

En enkel vardagsrätt som passar hela familjen. Det här är en måltid som innehåller en blandning av högkvalitativa fetter, fullvärdigt protein fibrer och kolhydrater för att hålla dina hormoner i balans.

Om du inte gillar torsk går det bra att byta ut till lax och som ett extra lyxigt alternativ toppa med handskalade räkor. Om du inte tål mjölk kan du byta ut grädden mot exempelvis kokosmjölk. 

Ingredienser:
600 g torskfilé 
4 dl matlagningsgrädde/grädde
0.5-1 dl hackad färsk dill/ 0,25- 0,5 dl djupfryst dill
1 purjolök
1 fiskbuljongtärning eller grönsaksbuljong från Reneé Voltaires
Kryddor som salt, peppar och lökpulver (för dig som gillar saffran är det magiskt att tillsätta en påse för en riktigt god saffranstorsk) 

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Om du använder fryst fisk låter du den tina först och torka sedan med hushållspapper. Tvätta och strimla purjolöken till tunna skivor. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär torsken i portionsbitar, och lägg över purjolöken. Lös upp buljongtärningen i lite hett vatten. Blanda grädde, dill, buljongen, salt och peppar i en skål. Blanda såsen väl och häll det försiktigt i ugnsformen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Det går att servera med ris, potatis, rotfrukter, blomkålsris eller vad du tycker om. Vi serverade med ris och stekt broccoli i ghee och kryddor. 

Varukorg

No more products available for purchase