This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Enkel och värmande CHILI CORN CARNE - passar stora som små

recept för hormoner

Behöver du middagsinspiration som är lätt och gott samtidigt som det ger din kropp vad den behöver? Idag delar vi med oss av en av våra favoritrecept nu på hösten. En värmande chili con carne med kidneybönor och ris. Det här är en måltid som innehåller en blandning av protein, fett och kolhydrater = perfekt för dina hormoner och menscykel-.

Recept chili con carne till

Receptet är går snabbt och är superenkelt. En värmande och grundande chili con carne som passar både till de stora som små. Receptet är till ca 3-4 portioner och går att variera utifrån vad du gillar! Har du exempelvis diabetes eller PCOS går det superbra att byta ut riset mot mer bönor eller varför inte stekta grönkål och broccoli vid sidan om?

Du behöver följande:
ca 500 g ekologisk nötfärs
400 g hela tomater på burk / krossade tomater
1 paket kidneybönor
1 gullök
1 morot
2 vitlöksklyftor

Kryddor
1 grönsaksbuljong
2 tsk tomatpure
2 tsk sambal alt. chili efter smak
2 tsk vitlökspulver
1 tsk cayennepeppar
Salt & peppar

Råris/ vildris/ svartris
Äkta smör till stekning

Gör såhär: 
Börja med att koka riset enligt anvisningar, vi kokade riset med buljong för extra god smak. Hacka sedan löken och fräs med smör i en gryta. Häll ned i nötfärsen i grytan och riv moroten under tiden. När färsen är genomstekt lägg sedan i tomaterna, morot, buljong och kryddorna. Låt puttra i 10 minuter och avsluta med att hälla i kidneybönorna. Smaka av och servera tillsammans med riset <3

Recept och bild av Alva Brobakken.

Gillade du detta recept?

Efter en värmande middag kan det vara riktigt gott med något sött. Vad säger du om vi säger Raw Arraksbollar? Smaken är ungefär som dammsugare och fungerar perfekt att förvara i frysen för att enkelt ta för sig när suget slår till. 

Varukorg

No more products available for purchase