Om du precis som vi älskar smaken av en kopp chicca roast kommer du att älska dessa bars. Två saker som numera altid finns i våra skafferier är chicca roast och kakao. Till vår glädje har vi upptäckt att smakkombinationen av dessa två är bortom denna jord. Tänk er en blandning av chokladbrownies, kärleksmums och karamelltårta. Numera finns även chicca caramel bars alltid i vår kyl.
Ingredienser botten:
Valnötter 5 dl
8 dadlar
2 msk kokosolja
4 msk kakao
1 msk vatten
Lite salt
Övre lagret:
1,5 dl kokosmjölk (tjocka delen)
4 msk cashewsmör
4 msk chicca
1 msk honung
Salt
Gör så här:
Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare. Bred ut smeten jämnt på en fyrkantig form klädd i bakplåtspapper.
Fortsätt med översta lagret genom att blanda i kokosmjölk och cashewsmör i en bunke. Addera chicca-pulvret och rör om. Ha till sist i honung och salt.
Bre ut topplagret på plåten och ställ in i frysen i ca 30 min. Sen är den redo att skäras upp i bitar och ätas! Försvaras i kylen.