This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Grattis! Din order uppnår gratis frakt Du är 499 SEK ifrån gratis frakt.

Innehåll BODY LOTION & BODY WASH – Transparenslista

Womensync Body Lotion

Att navigera bland olika hudvårdsprodukter kan ibland kännas svårt och övermäktigt. Vad betyder egentligen ingredienslistan på baksidan? Vi har därför valt att sammanställa en transperenslista där vi går igenom varje komponent och ingrediens för att du ska veta vad du applicerar på din hud. Utgångspunkten när vi skapade våra produkter var följande: vad är det hudcellerna behöver i sitt naturliga tillstånd? Jo, vitaminer, aminosyror samt komponenter som är fuktbevarande och som hjälper till att bibehålla en hälsosam hudbarriär. 

Innehåll Body Lotion och Body Wash 

Begreppslista

Nedan har vi sammanställt en begreppslista som förklarar de olika komponenterna i vår Body Lotion och Body Wash där du kan se vilka av ingredienserna i våra produkterna som faller under vilken kategori. Längre ned kan du även se hela ingrediensförteckningarna med förklaring av varje ingrediens.

Vad betyder NMF?
NMF står för “Natural Moisturising Factor” och är ett samlingsnamn på ämnen som finns naturligt i huden och har återfuktande egenskaper. De smörjer kontinuerligt vår hud, så att den aldrig ska vara torr.

Ingredienser i våra produkter som är så kallade NMFs: 
Glycerin, Sodium PCA, Betaine, Squalane och Lactic Acid (mjölksyra).

Vad innebär emulgeringsmedel och varför använder man det i hudvård? 
Emulgeringsmedel finns i princip i alla emulsioner (blandning av exempelvis vatten och olja eller fett) och dess syfte är att hålla ihop formulan över tid. Produkter innehåller emulgeringsmedel för att det ska bli en stabil emulsion, det vill säga att vattnet och fettet exempelvis inte ska skära sig. Vi har valt emulgeringsmedel med så hudegna/hudliknande ingredienser samt så lite konserveringsmedel som möjligt. Vi har därför valt att inte använda de vanligaste formerna av emulgeringsmedel (peg = polyetylenglykol kombinerat med fettalkoholer) utan istället valt ingredienserna nedan. 

Ingredienser i våra produkter som är emulgeringsmedel: 
Sorbitan Olivate, Cetearyl Olivate och Glyceryl Stearate Citrate som finns i många naturliga och ekologiska produkter. 

Vad är en emollient och varför använder man det i hudvård? 
En emollient är en oljebaserad ingrediens med mjukgörande effekt. Dessa används för lugnande, mjukgörande eller skyddande effekt på huden. De används även som bärare av andra hudmedel.

Ingredienser i våra produkter som är emollienter:
Coco-Caprylate/Caprate, Butyrospermum Parkii Butter, Simmondsia Chinensis Seed Oil och Squalane.

Vad är en tensid?
Tensider används i rengörande produkter för att lösa upp fett och smuts. Många tensider är uttorkande och irriterande för huden, men det finns också de som är mildare vilket gör att det är skillnad på tensider och tensider. Vi har valt milda tensider i vår body wash. 

Ingredienser i våra produkter som är milda tensider: 
Cocamidopropyl betaine, Coco-betaine, Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Methyl och Cocoyl Taurate.

 

Beskrivande ingrediensförteckning

Vi själva tycker ingredienslistor på hudvård är väldigt svåra att förstå, därför har vi nedan sammanfattat alla ingredienser för respektive produkt med tillhörande beskrivning av ingrediensens funktion.

Alla hudvårdsprodukter i EU måste märkas med sin fulla ingredienslista där varje ingrediens måste benämnas på ett visst sätt så att alla ingredienser ska gå att identifiera. Ingredienslistan enligt det här formatet kallas för "INCI" vilket är en förkortning för The International Nomenclature of Cosmetic Ingredients. INCI-märkningen är till för garantera att ingredienser skrivs på exakt samma sätt på alla produktetiketter i alla EUs medlemsstater. Därför används latinska namn för respektive ingrediens. Detta hjälper till att säkerställa att innehållet i produkter inom EU redovisas korrekt och vi som konsumenter kan få inblick i ingredienserna vi väljer att använda på vår kropp. Den enda baksidan är att benämningarna är svårtolkade för en vanlig konsument, därför finner du en beskrivning av respektive ingrediens nedan. 

Body Wash

Ingredienser: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Betaine, Lactic Acid, Sodium PCA, Coco-Betaine, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Sodium Cocoyl Isethionate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride och Sodium Benzoate. 

Aqua (vatten)
Används som lösningsmedel för att ge produkten rätt konsistens. 

Cocamidopropyl Betaine (emollient och tensid)
En emollient och tensid utvunnen från 100 % förnybara råvaror (kokos). Den här tensiden är mildare än många andra vanliga tensider. Rengörande och mjukgörande. 

Glycerin (NMF)
Glycerin finns naturligt i vår hud och fungerar som en fuktbindare. 

Betaine (NMF)
Utvinns från sockerbeta och återfinns i såväl plantor som djur och i människans hudceller. Betain bidrar med att bevara fukten i huden och förstärker hudbarriären. 

Lactic Acid/Mjölksyra (NMF)
Mjölksyra är något som finns naturligt i huden och hjälper huden att hålla sig återfuktad. 

Sodium Pyrrolidone Carboxylate/Sodium PCA (NMF)
Är en aminosyrabaserad återfuktare som finns naturligt i huden. Hjälper till att bevara fukten i huden. 

Coco-Betaine (tensid)
Rengörande ingrediens (mild tensid) utvunnen av kokosolja. 

Sodium Methyl Cocoyl Taurate (tensid)
Rengörande ingrediens (mild tensid) utvunnen av kokosolja.  

Sodium Cocoyl Isethionate/SCI (tensid)
Rengörande ingrediens (mild tensid) av frömjöl som utvinns från guarplantan. Rankas som 1 av 10 på EWG.org där 1 är helt ofarlig och 10 är farlig.  

Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride (stabiliserings- och förtjockningsmedel)
Är ett förtjockningsmedel som används för att förbättra en emulsions stabilitet och för att den ska bli lättare att applicera. Utvinns från guarväxten. 

Sodium Benzoate (konserveringsmedel)
Hjälper produkten att hålla över tid.

Body lotion

Ingredienser: Aqua, Butyrospermum Parkii Butter, Coco-Caprylate/Caprate, Glycerin, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Olivate, Betaine, Squalane, Niacinamide, Sodium PCA, Sorbitan Olivate, Lactic Acid, Tocopherol, Glyceryl Caprylate, Xanthan Gum, Potassium Sorbate och Sodium Benzoate. 

Aqua (vatten)
Används som lösningsmedel för att ge produkten rätt konsistens. 

Butyrospermum Parkii Butter (Sheasmör) (emollient)
Mjukgörande och efterliknar lipidinnehållet i huden. 

Coco-Caprylate/Caprate (emollient)
Är en emollient från 100 % förnybara råvaror (kokos) med mjukgörande effekt. 

Glycerin (Aminosyra)
Glycerin finns naturligt i vår hud och fungerar som en fuktbindare. 

Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojobaolja)
Verkar lugnande och återfuktande på huden och dessutom rik på antioxidanter. 

Cetearyl Alcohol (emulsionsstabiliserande)
Emulgeringsmedel som används för att få vattenlösliga och oljelösliga ämnen att blanda sig med varandra. En fettalkohol som utvinns av kokos. Produkter med Veganmärkning, Svanenmärkning, Cosmos Organic, Astma och Allergi innehåller ofta denna ingrediens.

Glyceryl Stearate Citrate (emulgeringsmedel)
Emulgeringsmedel som används för att få vattenlösliga och oljelösliga ämnen att blanda sig med varandra. 

Cetearyl Olivate (emulgeringsmedel)
Emulgeringsmedel som används för att få vattenlösliga och oljelösliga ämnen att blanda sig med varandra. Det här emulgeringsmedlet utvinns från olivoljan och är lik det mänskligt sebumet vilket gör den till mer än bara ett emulgeringsmedel. Det hjälper även till att återfukta huden. 

Squalane (emollient)
En stabilare form av squalene, som finns naturligt i huden. Squalene är en av huvudkomponenterna i hudens sebum. Denna ingrediens har många egenskaper bland annat är den fuktbevarande, den stärker hudbarriären och bidrar till en len känsla på huden.

Niacinamide (vitamin, aktiv ingrediens)
Även kallad vitamin B3 som finns naturligt i kroppen. Multifunktionell aktiv ingrediens som bland annat kan förbättra funktionen på hudbarriären och återfuktar huden.

Sodium PCA (Sodium Pyrrolidone Carboxylate)(NMF)
Är en aminosyrabaserad återfuktare som finns naturligt i huden. Den innehåller salter som fungerar som naturliga fuktbindare. 

Sorbitan Olivate (emulgeringsmedel)
Emulgeringsmedel som används för att få vattenlösliga och oljelösliga ämnen att blanda sig med varandra. Sorbitan Olivate är ett biologiskt nedbrytbart emulgeringsmedel från olivolja. 

Lactic Acid/Mjölksyra (NMF)
Mjölksyra är något som finns naturligt i huden och hjälper huden att hålla den återfuktad. 

Tocopherol (vitamin)
Vitamin E som utvunnits från vegetabiliska oljor. Finns naturligt i vår hud och fungerar som antioxidant som återfuktar och reparerar huden.

Glyceryl Caprylate (emulgeringsmedel)
Emulgeringsmedel som används för att få vattenlösliga och oljelösliga ämnen att blanda sig med varandra som framställs från vegetabiliska oljor.

Xanthan Gum (stabilisering- och förtjockningsmedel)
Ett naturligt framställt stabilisering- och förtjockningsmedel som används för att förbättra en emulsions stabilitet och för att den ska bli lättare att applicera. 

Potassium Sorbate (konserveringsmedel)
Godkänt konserveringsmedel enligt certifieringsorganet ecocert och anses vara det minst allergiframkallande konserveringsmedlet. 

Sodium Benzoate (konserveringsmedel)
Hjälper produkten att hålla över tid.

Varukorg

No more products available for purchase