This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Congratulations! Your order qualifies for free shipping You are 499 SEK from free shipping.

Glutenfri och Sockerfri Kanelbullekladdkaka

Glutenfri och Sockerfri Kanelbullekladdkaka

Letar du efter det godaste receptet på kanelbullekladdkaka utan vitt socker och gluten? Då har du kommit rätt. Vi har tagit fram det godaste receptet som precis smakar som  den mittersta delen på bullen, också vår favorit. Den här kanelbullekladdkakan är en tiopoängare som dessutom är näringsrik. 

Den godaste kanelbullekladdkakan

Inför kanelbullens dag testade vi att göra en ny version av vår magiska kladdkaka: en kanelbullekladdkaka. Den är fylld med högkvalitativa fetter från äkta smör, ägg och mandelmjöl. Sötma och fibrer från färska dadlar och protein från ägg. Vi har också i Womensync Collagen för att få i oss viktiga aminosyror som glycin och glutamin.

Eftersom att den är rik på fett och protein hjälper det till att balansera sockret från de färska dadlarna vilket i sin tur hjälper kroppen att stabilisera blodsockret. Har du exempelvis problem med insulinkänslighet eller PCOS kan du minska antalet färska dadlar för att minska påverkan på blodsockret

Du behöver:

8-10 färska urkärnade dadlar (går att minska för mindre effekt på blodsocker)
3 ägg
75 g smält äkta smör (alternativt 0,5 dl smält kokosolja)
2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
0,75 msk ceylonkanel
1 tsk kardemumma0,25 tsk salt
2 msk Womensync Collagen

Gör såhär:

Värm ugnen till 175 grader. Kärna ur dadlarna och mixa tillsammans med resten av ingredienserna till en jämn smet i en matberedare eller blender.

Om du inte har en kraftfull mixer/blender kan du först mixa dadlarna med smält smör och äggen och sedan mixa ned de torra ingredienserna lite i taget. Smörj en liten kakform med kokosolja eller smör och häll i smeten. Grädda i ugnen i ca 8-12 minuter (eller kortare om du har en stor form). Ät och njut!

Gillade du detta recept? 

Vi kan starkt rekommendera vår Semmelkladdkaka med otroliga smaker av kardemumma och mandel

 

Cart

No more products available for purchase