This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Congratulations! Your order qualifies for free shipping You are 499 SEK from free shipping.

Sockerfri tårta till barn

Sockerfri tårta till barn

Tårta är en självklarhet på kalas, men den behöver inte innehålla vitt socker eller vitt mjöl för den delen. Imponera istället med en tårta fylld med näring som passar perfekt till bebisar och barn från 1 år och uppåt. Det här är en näringsrik, god och barnvänlig tårta, perfekt till barnkalas.

Näringsrik gräddtårta utan socker till barnkalaset

Inför min dotters barnkalas bakade jag denna magiska gräddtårta och den gick hem hos båda små som stora. Jag tog inspiration från den tårta som jag själv ätit sedan jag var liten och älskade men gjorde en variant utan vitt socker och gluten. Bottnarna är gjorda på vårt bananbröd, istället för vanlig sylt gjorde jag chiasylt och en egengjord vaniljsås. 

Receptet nedan är för två bottnar, jag valde att göra dubbelt av receptet för att få tre bottnar för att göra tårtan högre. 

Du behöver:
Botten (två bottnar)

3 stora gul-bruna bananer
4 dl havregryn + 1 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosolja
2 ägg
1 tsk bakpulver
Ca 1.5 tsk ceylonkanel + 1.5 tsk kardemumma
1.5-2 kryddmått salt

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 175 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl. Tillsätt resterande ingredienser och mixa tills du fått en jämn smet. Häll smeten i en rund ugnsform, jag använder en silikonform då behöver du inte smörja, annars tar du ett bakplåtspapper och klär formen med. Låt svalna innan du delar den i två delar!

Chiasylt:
500 gram frysta hallon
0,5 dl vatten
2 msk chiafrön

Mixa hallonen och tillsätt chiafrön och vatten. Blanda samman och låt stå i minst 2 timmar. Går hur bra som helst att göra dagen innan. 

Mosad banan:
1 mosad banan

Mosa bananen med en gaffel. 

Vaniljsås utan socker:
2 dl ekologisk grädde (40%)
2 stycken ekologiska äggulor
1 krm äkta ekologiskt vaniljpulver
Sötning kan man välja själv som färska dadlar, stevia eller vad man föredrar. Jag tog tre färska dadlar, vill man ha sötare är det bara att tillsätta mer.

Vispa grädden fluffig. Tillsätt äggulorna och vaniljpulvret och fortsätt att vispa tills du fått en konsistens du gillar. 

Du börjar sedan att bygga lager av tårtan. På första lagret hade vi chiasylt och vaniljsås och på andra lagret mosad banan och vaniljsås. Till garneringen använde vi vispad grädde, hallon och spritsade grädde för att få dekoration. 

Gillade du detta recept? 

Prova vår magiska Banoffee tårta som är den perfekta tårtan att bjuda på vid kalas eller som en lyxig efterrätt på middagar med dina nära och kära.

Cart

No more products available for purchase