This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Congratulations! Your order qualifies for free shipping You are 499 SEK from free shipping.

Asiatisk köttfärs med ris, vitkål och morötter

Asiatisk köttfärs med ris, vitkål och morötter

Asiatisk köttfärs med ris och olika färgglada grönsaker är en hit som aldrig blir fel. Det är en middag som innehåller högkvalitativa fetter, fullvärdigt protein och som dessutom är fiberrikt och en bra källa till karoten, C-, A- och olika former av B-vitaminer. En färgglad middag, som passar till vardags som till lyxigare tillfällen.

Hormonvänlig asiatisk köttfärs 

Många kvinnor lider av järnbrist, denna rätt är däremot rik på järn från köttfärs. Den bästa källan för att få i oss järn är genom livsmedel som rött kött, vilt, lever men också ostron. Järn finns även i pumpakärnor och linser men upptaget i vegetabilier ligger på ca 10-15 % vilket inte är mycket alls. Det vi också kan göra är att kombinera järn tillsammans med c-vitamin för att öka upptaget av järn samt undvika livsmedel höga i kalcium i samma måltid. En av anledningarna till att vi älskar korsblommiga grönsaker som broccoli och vitkål är att det innehåller ämnet Diindolylmethane (DIM) vilket kan hjälpa levern att göra sig av med överblivna och använda hormoner. Genom att hjälpa kroppen att få ut dessa hormoner kan det minska risken för olika PMS-symptom som ömma bröst, humörsvängningar och mensvärk.

Ingredienser

Ris utifrån preferens eller blomkålsris om du hellre vill ha det
500 g köttfärs
1 purjolök
0,5 broccolihuvud
1/4 strimlad vitkål
2 morötter
2 pressade vitlökar
Kryddor
Sesamfrön
Tamarisoja
Sesamolja
Lökpulver
Celtic Sea Salt
Chilipulver
Kimchi på sidan av

Gör såhär:

Stek köttfärsen med alla kryddor tills den fått färg. Hacka och stek alla grönsaker i ghee i en annan panna tills de mjuknar och blanda sedan i köttfärsen. Låt puttra ihop någon minut. Servera med ris och kimchi.

Gillar du detta recept?

Testa gärna vårt fantastiska recept med vietnamesiska vårrullar. 

Cart

No more products available for purchase