Finns det något bättre än smaken av en saftig, nybakad kanelbulle – speciellt den mittersta, mjuka delen av bullen? Vi har tagit fram ett recept som fångar just den smaken och känslan, men i form av små näringsrika bollar. Våra kanelbullebollar är segmjuka, lena och kryddiga med precis rätt balans av sötma och kanel – som en kanelbulle i varje tugga, men utan vitt socker och onödiga tillsatser.
Kanelbullebollar fylld med högkvalitativa fetter
Der bollarna är lika enkla att göra som de är goda att äta - och passar perfekt under fas 2 (efter mensen fram till ägglossning) när energin är på topp men vi ofta har många bollar i luften. Vi använder kanel för den där klassiska kanelbulle-smaken – som dessutom har en matsmältningsstöttande funktion, nötterna och fröna bidrar med nyttiga fetter och protein som håller dig mätt och nöjd.
Vi rullar gärna raw-bollarna i kokosflingor eller sesamfrön för extra crunch – och en liten boost av kalcium och zink. Enkla att slänga ihop, svåra att motstå. Om du älskar kanelbullar lika mycket som vi gör är detta verkligen ett måste att prova!
Du behöver:
2 dl cashewnötter
1 dl solrosfrön
1-1,5 tsk ceylonkanel
1-1,5 tsk kardemumma
0,5 tsk salt
10-12 färska dadlar
1,5 msk kokosolja
1 msk WS Collagen
1 msk mandelsmör
1 msk kallt vatten
Topping:
Sesamfrön
Kokosflingor
Gör såhär:
Mixa cashewnötter och solroskärnor till ett mjöl i en matberedare. Kärna ur dadlar och mixa samman med resten av ingredienserna tills du får en jämn smet. Rulla bollarna i sesamfrön eller kokosflingor. Låt stå i frys eller kyl, ta fram och låt stå i 10 minuter
innan det är dags att avnjutas!
Gillade du detta recept?
Då måste du prova våra raw bollar med smak av saffran, de innehåller mängder av fantastiska fetter för våra hormoner och menscykel och tar dessutom bara några
minuter att göra.