This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.
Congratulations! Your order qualifies for free shipping You are 499 SEK from free shipping.

Chiafrön gröt - den perfekta postpartum gröten

Chiafrön gröt - den perfekta postpartum gröten

Den perfekta gröten postpartum, vid yinbrist eller på hösten när det börjar bli kallt. Vi har älskat att äta den här chiagröten efter våra förlossningar för att stötta kroppen. Den innehåller värmande kryddor, hälsosamma fetter och viktiga aminosyror som vi kan behöva fylla på med om vi ammar. Inom kinesisk medicin pratar man också ofta om att man får yinbrist efter en förlossning, därav kan det vara fördelaktigt att fylla på med livsmedel som stöttar yin och är värmande. 

Näringsrik och värmande gröt 

Chiafröna i gröten hjälper till att bibehålla en jämn blodsockernivå samtidigt som det underlättar och förbättrar tarmfunktionen.Chiafrön är rika på mineraler som kalcium, magnesium, järn och zink, dessutom finns även vitaminer som A, E och C i innehållet, ett guldkorn om ni frågar oss. Rikligt med protein, omättade fetter och största delen av kolhydraterna är vattenlösliga, gelébildande fibrer som gynnar matsmältningen så därför är den även magisk för tarm och mage. Efter förlossning är det många kvinnor som upplever förstoppning eller hemorrojder och därav kan det vara viktigt att fylla på med fibrer och mat som är lättsmält. 

Ingredienser 

Recept: 1 dl havregryn 
0,5 tsk chiafrön 
1 äggula 
1 sked ghee

Kryddor:
Gurkmeja 
Ceylonkanel 
Kardemumma 
Lite svartpeppar 
Lite salt

Extra boost:
1 msk Womensync Collagen 
2 skopor vaniljproteinpulver från Holistic

Toppings kan variera beroende på vad du är sugen på och vart du befinner dig i din cykel. 

Vi rekommenderar:
Kokosmjölk eller mandelmjölk
Mandelsmör 
Hampafrön 
Linfrön 
Valnötter 
Kakaonibs 
Pumpafrön 
Blåbär (i botten) 

Gör såhär: 

Blanda 1 dl havregryn, 0,5 msk chiafrön, gurkmeja, svartpeppar, salt, ceylon kanel och kardemumma och lite vatten i en kastrull. Koka upp och när gröten är klar knäcker vi i en ägggula och rör i Womensync Collagen. Sen toppar vi med massa nötter och frön. 

Gillade du detta recept?

Vi kan även rekomendera vår Mag och hormonvänliga nötgröt som både är glutenfri, äggfri och mejerifri och som vi älskar för sina läkande effekter på mage och tarm. 

Cart

No more products available for purchase