Brownies, brownies, brownies <3 Detta är vårt recept på våra Blissful Brownie Bites som är fullproppade med magiska fetter från ghee, avokado, nötter och frön som grundar dig och dina hormoner. Den är helt enkelt perfekt under fas 3 i din menscykel. Varför då? Jo för att den är fylld med bland annat kakao som kan öka känslor av välbefinnande och minska eventuella symtom som exempelvis ömma bröst, kramper och cravings efter choklad!

Så våra Blissful Brownie bites har alltså en browniebotten TOPPAT med ett mjukt lager chokladkräm (!!), krispiga kakaonibs och flingsalt över, ja men ni förstår ju magin över detta. En bladning av choklad, sött, salt, fryst, kladdigt och segt. Vad mer kan man behöva under sin fas tre? Dröm!

Recept Blissful Brownie Bites

Så allt du behöver till detta fantastiska recept är följande:

Botten
2 dl valnötter
1 dl pumpakärnor
10 färska urkärnade dadlar
0,75 dl kakao
2 msk kokosolja/ghee
1 tsk vaniljpulver
0,75 tsk jodberikat salt

Såhär gör du botten: Mixa nötter och frön till ett mjöl. Kärna ur dadlar. Blanda i resterande ingredienser och mixa med en matbredare tills du fått en jämn och len smet. Tryck ut på ett bakplåtspapper i en matlåda. VOILA... In i frysen medan du gör frosting lagret till browniebotten!

Frostingen
1 mogen avokado
1,5 msk honung (beroende på hur sött du vill ha)
2 msk kakao
2 msk kokosolja
Kakaonibs på toppen

Och såhär gör du den magiska frostingen: Skeda ur avokadon och mixa tillsammans med alla ingredienser (utom kakaonibs) till en jämn smet med en handmixer. Bred på browniebotten med en slickepott. Förvaras gärna i frysen så den blir fast!

Vi älskar att ta ut den några minuter innan servering för en härligt kladdig konsistens. Rätt så smidigt ändå va? Om inte annat - det är värt det <3