VÅR

WOMENSYNCS
GRUNDVÄRDERINGAR

FILOSOFI

Vi tror på att synka till vår kvinnliga biologi.

Vi tror på kraften i vår kvinnliga biologi. 

Vi tror på att kunskap om vår kvinnliga biologi ger frihet. 

WOMENSYNCS
STORY

Womensync startade inte i ett företag, utan i en vänskap. Vi, Susanna och Sara, växte upp i en småstad och har varit bästa kompisar sedan gymnasiet. Vi delade vänskapsgäng, gymnasieprogram och extrajobb men när det kom till personlighet och livsstil har vi alltid varit varandras motsatser. Sara har varit den som aldrig egentligen brytt sig om vad hon äter eller om hon tränar. Hon har älskat att sitta uppe sent på nätterna och festa på helgerna. Medan Susanna har varit motsatsen. Sedan högstadiet blev träning allt viktigare och även vad som fanns på tallriken. För hård träning i kombination med kontroll kring mat ledde till slut till en ätstörning. Susanna har till skillnad från Sara alltid varit rutinmänniska, älskat att ta till vara på morgnarna, festa lite lagom och gå och lägga sig klocka tio. Som ni kan läsa var ingen av de här livsstilarna särskilt balanserad. 

Åren gick och för Susanna blev det ett naturligt val att plugga vidare inom HR i och med hennes intresse för människor. Vartefter valde hon att även utbilda sig till Holistic Life Coach för att ge uttryck för sin passion för personlig utveckling och hälsa.
Under tiden valde Sara att utbilda sig inom grafisk design och kommunikation utifrån hennes passion för skapande. För att fortsätta få utlopp för sin passion valde hon att flytta till London för att lära sig skapa på en helt ny nivå. På två olika håll började vi grotta ned oss i ämnet kvinnohälsa, ur två helt olika perspektiv. Susanna utifrån sin uteblivna mens efter att hon slutat med P-piller, och Sara utifrån sitt masterprojekt som kom att handla om kommunikation i relation till kvinnohälsa.

Vid den här tiden började telefonen gå varm. Vi började förstå sambanden mellan hur näring och livsstil påverkade hur vår menscykel blev. Här började våra hjärtan att klappa och vi förstod att den kunskapen var något som alla kvinnor borde ha. Kunskap som kan göra skillnad för vilket sätt vi förhåller oss till vår kropp, hur vi mår och på vår livskvalitet. Den här kunskapen ger oss verktyg som varje kvinna ska kunna använda om hon vill. Det blev grunden till Womensync.

VÅRA EXPERTER

mariasären_bw_500x520

Maria Särén

KOSTRÅDGIVARE & COACH INOM KVINNOHÄLSA

Maria har en bakgrund som ingenjör och utgår i sin praktik från ett funktionsmedicinskt perspektiv med näring kopplat till kvinnohälsa i fokus. Hon utgår från kroppen som ett fantastiskt och välfungerande system och vägleder kvinnor till att uppleva det och leva i synk med sin biologi. Maria ser symptom som information på att något inte stämmer. Därför är hennes främsta metod att hitta grundorsaken och behandla den, inte alltid symptomet.

Maria hjälper kvinnor som har hormonella obalanser eller diagnoser som PCOS, Amenorré, sköldkörtelproblematik, ofrivillig barnlöshet eller andra mensrelaterade utmaningar. Hon hjälper även kvinnor med kroniska sjukdomar som Endometrios, autoimmuna-sjukdomar som reumatism. Kvinnor som upplever att de hindras i sin vardag av hormonella problem, trötthet, värk eller andra fysiska besvär vänder sig också till Maria.

JennyKoosbw500x520_

Jenny Koos

JUSTICE HOLISTIC REPRODUCTIVE HEALTH PRACTITIONER

Jenny Koos har en funktionsmedicinsk utbildning via Justisse College och har titeln Justisse Holistic Reproductive Health Practitioner. Hon är även handledare i fertilitetsförståelse och sexualhälsorådgivare. Jennys verksamhet kretsar kring att reda ut folks menscykler, ge stöd och råd för optimering av hormonhälsan, samt vägledning i hur en uppnår eller undviker graviditet naturligt. Jenny har en funktionsmedicinsk utbildning via Justisse college, vilket betyder att hon ser kroppen som en helhet och därtill vägrar utgå ifrån att personer ska må dåligt bara för att de har äggstockar och livmoder.

Den vanligaste klienten hos Jenny är i tjugo-trettioårsåldern och lider av PCOS, PMS, PMDS, ofrivillig barnlöshet eller endometrios, märkliga blödningar, smärtor, återkommande infektioner med mera. Hon tar dock också emot tonåringar samt kvinnor i klimakteriet.

 

hannarohani_bw_500x520

Hanna Rohani

LEGITIMERAD PSYKOLOG MED FOKUS PÅ KLINISK PSYKOLOGI & KVINNOHÄLSA

Hanna är legitimerad psykolog med fokus på välmående ur ett helhetsperspektiv. Hanna har hjälpt kvinnor med att hitta verktyg och förhållningssätt i vardagen för att kunna komma närmare det liv de vill leva. Hon utgår från det psykologiska perspektivet ACT och kombinerar det med den kunskap och det intresse som hon har gällande kroppen, hormoner, livsstil, kost och stresshantering.

Hanna har träffat på otroligt många kvinnor i sitt yrke och kunde tidigt urskilja vilka mönster som tycktes återkomma. Det kanske mest slående var hur ofta vår mentala hälsa tycktes hänga ihop med vårt hormonella tillstånd.

womesync_wordmark_logo_vit

SIGNA UPP FÖR WOMENSYNCS NYHETSBREV

Vi mailar dig inspiration, recept, tips och det senaste inom communityn.